250 TL üzeri kargo bedava

250 TL üzeri kargo bedava

250 TL üzeri kargo bedava

Sodyum karbonat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Soda külü olarak da adlandırılan sodyum karbonat, mineral birikintilerinde doğal olarak oluşan açık gri bir tozdur. Sodyum karbonat çökelti oluşturucudur, yani temizleyicilerin etkinliğini artıran veya koruyan çözünmez bir madde oluşturur. Ayrıca kozmetik ürünlerin asit-baz dengesini kontrol etmeye yardımcı olur. Sıklıkla eksfoliantlarda, diş macununda, banyo yağlarında ve tuzlarında, köpük banyosunda, nemlendiricilerde ve diğer ürünlerde kullanılır. Sodyum karbonat suda çözüldüğünde karbonik asit ve sodyum hidroksit oluşturur – mide asidini nötralize eden bir antasit.

Alüminyum, tekstil, sabun, cam ve kağıt üretiminde de kullanılır. Sodium karbonat bir su yumuşatıcıdır. Ayrıca yıkama sırasında kirlerin yeniden birikmesini önlemeye yardımcı olur ve yağ ve gresi parçalamaktadır. Whole Foods, içeriği vücut bakımı ve temizlik ürünü kalite standartlarında kabul edilebilir saymıştır. FDA, sodyum karbonatı genel olarak güvenli (GRAS) olarak kabul etmiştir.

Cosmetic Ingredients Review’a göre, sodyum karbonat kozmetik ürünlerde kullanım için güvenlidir. Araştırmalar, içeriğin cildi tahriş etmediğini ve kozmetik ve yiyeceklerde kullanım için güvenli olduğunu gösteriyor.