Glutensiz tam yulaf unu, yulaf tahılından elde edilen besleyici bir un alternatifini oluşturuyor. Yulaf doğası gereği glutensiz bir ürün olduğundan, yulaf ununun da gluten içermemesi gerekiyor. Ancak üretim aşamasında buğday, arpa, bulgur vb. diğer tahıllarla karıştırılması veya bu glutenli mamullerle yakın tutulması, üründe gluten bulunmasına yol açabiliyor. Bu nedenle de çölyak hastaları veya gluten toleransı düşük kişiler tarafından tüketimi riskli olabiliyor. Ancak glutensiz içerik hassasiyeti doğrultusunda üretilen tam yulaf unuyla bu riskin önüne geçilebiliyor.
39,90 ₺
Sözümüz: Amacımız yüksek kaliteli, bitki bazlı, gerçekten etkili ürünler üretmek.
Bunun için çok çalışıyoruz.
Yulaf, lif ve protein zengini içeriğinin yanı sıra glutensiz yapısıyla da özel beslenme programları için büyük bir öneme sahip. Yulaf ezmesi formuyla tüketimi hayli yaygın olan bu değerli besin, uzun süre taze kalan yapısı ve zengin bileşenleriyle, günümüzde alternatif bir un çeşidi olarak da sıkça tercih ediliyor. Peki, yulaf ununun tamamen doğal, yüzde 100 glutensiz, temiz ve güvenilir olduğunu ilk bakışta nasıl anlayabilirsiniz? Üzerinde Wefood yazıyorsa, oldukça kolay!
Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu, özel tarım uygulamalarının yapıldığı ülkelerden olan Finlandiya’da üretiliyor. Hasattan paketlemeye kadar olan tüm üretim aşamaları, sadece glutensiz ürünlerin bulunduğu hatlar üzerinde gerçekleştiriliyor. Böylece yulafın doğal glutensiz yapısı, Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu’nda da hassasiyetle korunuyor. Besin değerini kaybetmeyecek şekilde doğal yollarla üretilen ürünler; hiçbir katkı maddesi eklenmeden ambalajlanıyor.
Glutensiz yulaf unu, yulaf tahılından elde edilen besleyici bir un alternatifini oluşturuyor. Yulaf doğası gereği glutensiz bir ürün olduğundan, yulaf ununun da gluten içermemesi gerekiyor. Ancak üretim aşamasında buğday, arpa, bulgur vb. diğer tahıllarla karıştırılması veya bu glutenli mamullerle yakın tutulması, üründe gluten bulunmasına yol açabiliyor. Bu nedenle de çölyak hastaları veya gluten toleransı düşük kişiler tarafından tüketimi riskli olabiliyor. Ancak glutensiz içerik hassasiyeti doğrultusunda üretilen tam yulaf unuyla bu riskin önüne geçilebiliyor.
Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu; glutensiz içeriğinin korunması için diğer tahıllardan ayrı koşullarda üretilmiş, yüksek kaliteli ve sertifikalı yulaflardan elde ediliyor. Özenle temizlenen ham maddeler, besin değerinin düşmemesi için yüksek ısıdan uzak tutuluyor. Bunun için öğütme işlemi, taş değirmenlerde yavaşça yapılıyor. Sonrasında da ürünler koruyucu, tatlandırıcı, renklendirici vb. hiçbir yapay katkı ilave edilmeden tüketime hazır hale getiriliyor.
Yulaf unu besin değeri bakımından tüm tahıl çeşitleri içerisinde en çok lif ve protein içeren türü oluşturuyor. Yaklaşık yüzde 15 oranında protein içeren ürün, bu sayede vücudun günlük ihtiyacını hafif bir şekilde karşılamaya yardımcı oluyor. Yulaf unlu tarifler, bilhassa içerdiği liflerden dolayı midede geniş bir hacme ulaşıyor. Dolayısıyla az miktarda tüketildiğinde dahi öğünler için yeterli bir tüketim sağlayabiliyor.
Yulaf unu ayrıca, glisemik indeksi düşük olduğu için şeker seviyesinde de aşırı hızlı değişimlere neden olmuyor. Bu da onu standart unlara nazaran daha ideal bir temel karbonhidrat kaynağı kılıyor. İçerdiği faydalı yağ asitlerinin beraberinde yulaf unu; E, B vitaminleri ile demir, magnezyum ve çinko minerallerini de içeriyor. Böylece vücudun faydalı bileşen ihtiyacını çok yönlü bir şekilde karşılayarak, daha dengeli bir beslenme olanağı sunuyor.
Yulaf unu, kolay bayatlamayan yapısı sayesinde tazelik hissini uzun süre boyunca koruyabiliyor. Ancak ürünün nem ve yüksek sıcaklıktan uzak tutulması, bu konuda belirleyici bir rol oynuyor. Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu, tazeliğini ve lezzetini ilk günkü gibi koruyabilmesi için uygun gramaja sahip güvenilir cam kavanozlarda satışa sunuluyor. Bu sayede ürünü kendi ambalajında ağzı kapalı bir şekilde, doğrudan ısı ve ışık almayan serin bir ortamda -yazın tercihen buzdolabında- saklamak yeterli oluyor.
Wefood Glutensiz Tam Yulaf Unu, standart unlu tariflerdeki yumuşaklığı ve esnekliği sağlayan gluten proteinini içermiyor. Bu nedenle yoğurma esnasında veya pişme sonrasında, normal hamur işlerine göre daha sert bir yapıda olabiliyor. Ürünü kolay yoğurmak için dilerseniz glutenli unlar ile karıştırabilirsiniz. Sadece yulaf unlu tariflerinizde ise kullanacağınız un miktarını yüzde 10 kadar azaltarak; bunun yerine su, süt, maya, kabartma tozu, yumurta veya karbonat kullanımını artırabilirsiniz. Böylece hem hafif hem de yumuşacık lezzetler yaratabilirsiniz
Saf ve temiz e-postalarımıza kaydolun.
Kargo ve Teslimat
Ödeme Bilgilendirme
© The Elite Home 2020
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.
Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.