200 TL üzeri kargo bedava

200 TL üzeri kargo bedava

200 TL üzeri kargo bedava

Wefood Glütensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 gr

Wefood Glütensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 gr

 (8681749104536)

 

Rusya’nın yüksek kaliteli karabuğday tohumlarından üretilen Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu, besin değerini koruyacak şekilde çiğ olarak tüketime sunuluyor. Bitki olgunlaştıktan sonra toplanan tohumlar, ısıl işlem vb. uygulamalar olmaksızın değirmenlerde öğütülüyor.

Menşei: Rusya

22,90 

Sözümüz: Amacımız yüksek kaliteli, bitki bazlı, gerçekten etkili ürünler üretmek.
Bunun için çok çalışıyoruz.

Açıklama

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu

Doğal ve zengin besin değerine sahip gıdalarla beslenmek, çevresel şartlardan dolayı günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. Doğrudan tüketime uygun besinlerin yanı sıra, beyaz una alternatif olarak sunulan besleyici un çeşitleri de bu nedenle yoğun ilgi görüyor. Karabuğday unu ise birden fazla yönüyle bu değerli un çeşitleri arasında öne çıkıyor.

Karabuğday unu, besin değerleri ve fıstığı andıran kendine has yoğun tadı ile alternatif un çeşitlerinin en sevilen üyeleri arasında yer alıyor. Glutensiz yapısıyla da çölyak hastaları başta olmak üzere beslenmesine özen gösteren pek çok kişinin tercihi oluyor. Fakat işleme ve paketleme aşamalarında, ürünün glutenli mamullerle çapraz bulaşma olasılığının önlendiğinden ve besin değerinin korunduğundan emin olmak gerekiyor. Tüm bunlar için neyse ki Wefood var!

Karabuğday Unu Nedir?

Karabuğday unu, kuzukulağıgiller familyasına ait greçka bitkisinin tohumlarından elde edilen bir un çeşidini oluşturuyor. Adı karabuğday olmasına rağmen bu bitki türü, aslında bir tahıl türü olmayıp psödo (yalancı) tahıl sınıfına giriyor. Bu sayede de gluten içermiyor. Asya’da yüzyıllardır tüketilen bir besin olan karabuğday unu; geniş kullanım alanları ve faydaları gereği Rusya, Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın kuzeyinde de yetiştiriliyor. Karamel rengi bir görünüme sahip olan ürün, fıstık ve nohut benzeri özgün tadıyla oldukça lezzetli bir tüketim sağlıyor.

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu Nasıl Yapılır?

Rusya’nın yüksek kaliteli karabuğday tohumlarından üretilen Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu, besin değerini koruyacak şekilde çiğ olarak tüketime sunuluyor. Bitki olgunlaştıktan sonra toplanan tohumlar, ısıl işlem vb. uygulamalar olmaksızın değirmenlerde öğütülüyor. Tarladan paketlemeye dek tüm üretim süreci, çapraz bulaşma riskinin önlenmesi için sadece glutensiz ürünlerin işlem gördüğü hatlarda yürütülüyor. Son adımda ise ürünler, hiçbir koruyucu ve katkı maddesi ilave edilmeden, hijyenik ve güvenilir cam kavanozlarıyla buluşuyor.

Karabuğday Unu Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Karabuğdayın faydaları, ağırlıklı olarak güvenilir bir karbonhidrat, protein ve lif kaynağı olması üzerinden değerlendiriliyor. Ancak bunun yanı sıra bitki, mineral bakımından da oldukça verimli bir beslenme imkanı sunuyor. Doğru işlemlerle öğütüldüğünde tohumun mineral içeriği un formuyla da yüksek oranda korunuyor. Bu sayede karabuğday unu demir, fosfat, manganez, bakır ve magnezyum zengini bir un olma özelliği kazanıyor.

Yaklaşık yüzde 15’i proteinden oluşan karabuğday ununun, yüzde 10’undan fazlası ise sindirim dostu liflerden oluşuyor. Besin ayrıca yüksek karbonhidrat içeriğiyle, vücudun günlük ihtiyacını güçlü ve güvenilir bir şekilde karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra karabuğday ununda eser miktarda yer alan doğal yağ bileşenleri de vücuda çok yönlü katkı sağlayarak dengeli bir tüketim sağlıyor.

Kullanım Talimatı

Karabuğday Unu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?

  • Kahvaltı ve diğer öğünleriniz için besleyici pankekler ve krepler yapabilirsiniz.
  • Glutensiz ekmek tarifleri deneyebilirsiniz.
  • Bebeğiniz için zengin besin değerine sahip mamalar hazırlayabilirsiniz.
  • Tüm standart hamur işi tariflerinizde beyaz unun yerine kullanabilir veya yardımcı malzeme olarak tercih edebilirsiniz.
  • Özellikle çikolatalı kurabiye ve brownie gibi tatlılarda gurme lezzetler yaratabilirsiniz.

Karabuğday Unu Ne Kadar Kullanılmalıdır?

Karabuğday unu, glutensiz yapısından dolayı beyaz unlu tariflere nazaran daha katı bir yapıya sahip olabilir. Bu nedenle ürünü tek başına kullanacağınız karabuğday unu tariflerinde, un oranını standarda kıyasla yüzde 10 kadar azaltmayı tercih edebilirsiniz. Bunun yerine kullandığınız su, süt, maya, kabartma tozu, yumurta veya karbonat miktarını artırarak daha yumuşak kıvamlı lezzetler elde edebilirsiniz.

İçerik

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.