94,90 ₺
Sözümüz: Amacımız yüksek kaliteli, bitki bazlı, gerçekten etkili ürünler üretmek.
Bunun için çok çalışıyoruz.
Wefood Glutensiz Badem Unu
Hamur işlerinizde un yerine badem unu kullanarak siz de hem protein yönünden zengin hem de lezzetiyle damaklara kazınacak tariflere imzanızı atabilirsiniz! Badem, protein zengini yapısı ve kendine özgü nefis tadı ile şüphesiz kabuklu yemişlerin en değerli üyelerinden biri. Öyle ki bu güçlü besin; doğal lezzet tutkunlarından beslenmesine özen gösteren kişilere, profesyonel sporculardan veganlara ve gluten hassasiyeti bulunan bireylere kadar herkesin vazgeçilmezi…
Peki ya bademi sadece kuruyemiş formunda değil, un yerine de tüketebilseydiniz nasıl olurdu? Biz söyleyelim: Düşük karbonhidratlı, yüksek proteinli, uzun süre tok tutucu ve tadına doyulmaz tarifler… Anadolu’nun en yüksek kaliteli bademlerinden elde edilen Wefood Glutensiz Badem Unu ile aradığınız tüm bu özellikleri yeni tariflerinizde bir arada yakalayabilirsiniz!
Badem Unu Nedir?
Badem unu, tanım olarak badem içinin ince bir şekilde öğütülmüş hali için kullanılıyor. Hamur işlerinde beyaz un yerine tercih edilebilen badem unu, tereyağını anımsatan aroması ile öne çıkıyor. Bu özelliği sayesinde zengin bir tat elde edilmesi için buğday unu ile karıştırılarak da kullanılabiliyor.
Badem Unu Nasıl Yapılır?
Badem unu yapımı için önce çiğ bademlerin kabukları soyuluyor ve ardından öğütme işlemi yapılıyor. Birinci kalite yerli bademlerden üretilen Wefood Glutensiz Badem Unu, çapraz bulaşma riskini önlemek için sadece glutensiz ürünlerin işlem gördüğü değirmenlerde üretiliyor. Acı tohum içermeyen taptaze ve bütün bademler, tüm besin değerleri korunacak şekilde işleniyor. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu ilave edilmeksizin, uzun süre tazelik ve güvenli koruma için cam kavanozlara dolduruluyor.
Badem Unu Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?
Yaklaşık yüzde 21 oranında protein içeren badem; aynı zamanda zengin bir vitamin, mineral ve faydalı yağ asidi kaynağı. Tüm bu değerli içeriklerinden dolayı da bu besin, çeşitli beslenme disiplinleri için en ideal doğal ürünler arasında yer alıyor. Peki, bir su bardağı badem unu elde edilebilmesi için yaklaşık 90 adet badem içi kullanıldığını biliyor muydunuz? İşte bu, badem ununu çok daha konsantre ve yüksek faydalı bir besin haline getiriyor.
Badem Unu Ne İşe Yarar?
Badem Ununun Saklama Koşulları Nedir?
Badem unu, doğal olarak kuru bir yapıya sahip olduğu için diğer un çeşitlerinde olduğu gibi uzun bir kullanım ömrü sunuyor. Fakat içeriğindeki doğal yağdan dolayı, ürünü yüksek sıcaklık ve nemden uzak tutmak gerekiyor. Dolayısıyla badem ununu, doğrudan ısı ve ışık almayacak bir şekilde -yazın tercihen buzdolabında- ağzı kapalı olarak muhafaza edebilirsiniz.
Badem Unu Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
Badem Unu Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Badem ununu, tariflerinizde normal un ile aynı ölçüde kullanabilirsiniz. Glutensiz badem unu, yiyeceklere daha katı bir form kazandırdığı için tek başına hamur haline getirilmesi beyaz una göre zor olabilir. Bu nedenle badem ununu özellikle de hamur işlerinde yumurta, öğütülmüş yulaf ve isteğe göre beyaz un ile bir arada kullanabilirsiniz. Badem ununun doymamış yağ içeriğinden dolayı, oksitlenmemesi adına çok uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kalmaması gerektiğini unutmamalısınız.
Saf ve temiz e-postalarımıza kaydolun.
Kargo ve Teslimat
Ödeme Bilgilendirme
© The Elite Home 2020
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.
Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.